Precision Transplantation Path to Tolerance -Symposium December 2-3, 2024, Vancouver, BC, Canada AGENDA



Symposium location: Vancouver General Hospital, Jim Pattison Pavillion, Paetzold Auditorium

899 W 12th Avenue, Vancouver BC V5Z 1M9

(Updated November 20, 2024)

Monday, December 2, 2024

Session #	Activity	Session theme	Session name	Talk title	Speaker	Duration of talks	Duration of session	Start time
	Registrati Morning o	offee available						8.30
Opening session		Overview of CanPrev activities	Welcome	Welcome address	Karen Sherwood, (UBC)	10 min	20 min	9.00
		and results		CanPrev Programme from a Funding Organization Perspective	Julia Hill (Genome BC)	10 min		
Session 1		CanPrev Wrap up of Activity 1	Improving Donor Matching Through Epitope Typing	Keynote – Status of Kidney Transplants from 2008 to today	Paul Keown (UBC)	25+10 min	75 min	9.20
		MODERATOR: Karen Sherwood		Activity 1 - Improving Donor Matching Through Epitope Typing	Ruth Sapir- Pichhadze (McGill)	25+10 min		9.55
				Industry spotlight GenDx	Coffee break sponsor GenDx	5 min		10.30
	Morning of	offee break					30 min	10.35
Session 2		CanPrev Wrap up of Activities 2 & 3	Immune Monitoring & Personalizing Treatment	Donor-derived cell-free DNA for personalized immunesuppression in transplantation	Michael Oellerich (UGoettingen, Germany)	25+10 min	75 min	11.05
		MODERATOR: Sarah Grasedieck	Through Systems Pharmacology	Implementation of Eplet Mismatch Analysis to Inform Induction Therapy in Kidney Transplantation	James Lan (UBC)	25+10 min		11.40
				Industry spotlight PIRCHE	Chris McCloskey Executive VP, Transplant Services & Business Development PIRCHE AG	5 min		12.15
	Lunch						60 min	12.20
Session 3		CanPrev Wrap up of Activity 4 MODERATOR:	To Inform Health Policy Decisions through Social, Legal and Economic Data	Epitope Compatibility to Guide Deceased Donor Kidney Allocation: Recommendations from a Pan-Canadian Online Public	Louisa Edwards and Shahzad Ghanbarian (UBC)	25+10 min	75 min	13.20
		Tim Caulfield		Deliberation				

		Stakeholders' perspectives on precision medicine in organ allocation.	Marie-Chantal Fortin (CHUM) - virtual	25+10 min		13.55
		Industry spotlight	Coffee break sponsor (avail)	5 min		14.30
	Afternoon break				30 min	14.35
Session 4	CanPREV Discussion MODERATOR: Paul Keown	Precision Health: From Good Science to Science-y Marketing Hype?	(UAlberta) Activity Leads	35 min 35 min	70 min	15.05
	Exhibition opens, reception		Drinks & niblets		105 min	16.15
	End of Day 1 Exhibition day 1 closes					18.00

Tuesday Dec 3, 2024

Session #	Activity	Session theme	Session name	Talk topic or title	Speakers	Duration of talks	Duration of session	Start time
	morning o	on opens, coffee available n day 2 opens						8.30
Session 5		Canadian Molecular Matching Program (CMMP)	(CMMP) MODERATOR:	Experience for Nanopore technology transfer	Ahmed Mostafa (University of Saskatchewan)	25+5 min	95 min	9.00
				New treatment options for antibody mediated rejection	Klemens Budde (Charité, Germany) virtual	25 + 5 min		9.30
		MODERATOR: Jenny Tran		Optimizing the matching process for donor selection in solid organ transplantation	Dimitri Monos (Children's Hospital of Phi- ladelphia, USA)	25+5 min		10.00
				Industry spotlight CareDx	Coffee break sponsor CareDx	5 min		10.30
	Morning of Exhibition	coffee break n open					30 min	10.35
Session 6		Canadian Molecular Matching Program	CMMP Activities 3 & 4	Clinical Trial Design	Paul Keown	25+5 min	95 min	11.05
		(CMMP)		Post-Tx monitoring	Megan Levings (BCCHRI)	25+5 min		11.35
		MODERATOR: Franz Fenninger		Spatial Biology: Deciphering molecular phenotypes in allograft biopsies	Michael Mengel (University of Alberta)	25+5 min		12.05
				Industry spotlight 10xGenomics	Adriana Suarez, Science and Technology advisor, 10xGenomics	5 min		12.35

	Lunch Exhibition open					60 min	12.40
Session 7	Tolerance / Future plans		Pathways to Primary and Secondary Immune Tolerance after HSCT	Kirk Schultz (UBC)	25+5 min	95 min	13.40
	MODERATOR:		Regulatory Science: Accelerating Health, Economic, and Policy Innovation	Dean Regier	25+5 min		14.10
	Mike Barnett		HLA Matching and Immunosuppression - a	Patient partners	30 min		14.40
			personal perspective	David Sweet	10+5 min		
			Patient engagement	Lisa Ridgway	10+5 min		
			Industry spotlight	Coffee break sponsor (avail)	5 min		15.10
	Afternoon break Exhibition open					30 min	15.15
Closing session	Wrap up MODERATOR: Paul Keown	Closing Session	Wrap up discussion	Paul Keown + discussion	15 + 30 min	45 min	15.45
	End of symposium Exhibition closes						16.30 17.00

Participation in the symposium program qualifies for 1.65 ACHI CECs. We acknowledge the support of our funding agencies and industry sponsors:



























